Loading...

Schrijfsels

door Stefan Timmermans

Luc

26 oktober 2016 | 10:10

Beste Luc, 

Over een maand kleurt Gent voor de tweede keer ‘Vos’ tijdens een groots opgezet eendaags festival waar de bezoeker naast steengoeie bands en literatuur ook je lievelingsgerecht (stoverij met frieten) zal kunnen proeven. Jammer genoeg betekent dat tegelijk dat jij Gent – en bij uitbreiding de rest van deze planeet – intussen alweer twee jaar geleden hebt verlaten. ‘Als ik in Gent ben, probeer ik efkes binnen te springen’ en daar hield ik me ook aan.

Elke keer opnieuw was ik welkom en goot je kokend water op de koffiefilter boven de pot, zoals je dat van je moeder had geleerd.  Het waren altijd korte bezoekjes die ogenschijnlijk niet veel voorstelden – misschien wel zoals het leven op deze aardkloot zelf uit één lange aaneenschakeling van korte bezoekjes bestaat… Ik slaag er nog steeds niet in om waar of wanneer dan ook in je geliefde stad te toeven zonder minsten één keer aan jou te denken (en ongetwijfeld velen met mij).

Terwijl ik me vanmorgen in alle vroegte te voet naar Dampoort station repte, dacht ik spontaan aan jouw favoriete bezigheid : op het tempo van twee benen alle hoeken van de mooie stad Gent absorberen. Intussen zit ik op de trein en lees in Metro dat Airbus tegen 2020 een vliegende taxi – de Vahana – op de markt zal brengen; het mogelijke einde van het fileleed… Misschien tegelijk ook het begin van een nieuw soort ‘luchtleed’ (ja,ja).  Op de vorige pagina staat dan weer te lezen dat bedrijven via je eigen webcam je emoties bij het bekijken van hun producten kunnen registreren…

Big Brother is al lang passé. Stof genoeg voor een kort bezoekje in je kleine gezellige keuken met wat wild gefilosofeer en absurde relativering bij een koffie en een sigaret. Helaas, driewerf helaas… Hasta siempre, amigo!

Stefan

PS O ja, ik zal er alweer niet zijn op Vosdag; ik ben daar een te gevoelig mens voor, maar ik weet zeker dat jij dat zal begrijpen.